Voorstelling Dance Spirit

Voorstelling dansschool

Dansschool DANCE SPIRIT opende zijn deuren in september 1998.

Onder leiding van Ann Adriaenssens bouwde de school sindsdien een uitstekende reputatie op. Mede door het stijgend succes en het steeds groeiend aantal leerlingen werd de school in augustus 2010 opgesplitst in dansschool DANCE SPIRIT en dansschool URBAN TALENTZ.

Dance Spirit staat sinds 2017 onder leiding van Sarah Collijs en Nathalie Van Schil. Zij hebben de fakkel van Ann Adriaenssens overgenomen en zullen met volle overgave voor de dansschool zorgen. Sarah en Nathalie nemen alle leerlingen van 4 tot 16 jaar onder hun hoede.

Ben je ouder dan 16? Dan zit je bij Urban TalentZ op het juiste adres. Joke Verlinden neemt hier de artistieke en organisatorische leiding voor haar rekening.
Dansschool Urban Talentz, werd opgericht als stoere nakomeling van dansschool Dance Spirit, maar laat je zeker niet misleiden door de nieuwe naam, want deze twee dansscholen in Mechelen, vormen nog steeds één grote familie!

De beide dansscholen zijn ondertussen een begrip geworden in de wijde omgeving van Mechelen.
Onze school richt zich tot leden die zowel op recreatief als op semi-professioneel gebied willen dansen en voorziet voor deze beide groepen een aangepaste en hoogstaande opleiding.

Elke dansstijl is bovendien verder onderverdeeld in verschillende leeftijds-categorieën en verschillende niveaus.
Deze doorgedreven opsplitsing in leeftijdsgroepen en niveaus zorgt voor een opleiding op maat van het individu, waardoor niemand zich uitgesloten voelt. Door verschillende groepen en stijlen te combineren, kan elke danser een pakket samenstellen dat beantwoordt aan de eigen verlangens en mogelijkheden.

Deze persoonlijke ontplooiing wordt door de lesgevers actief begeleid.

Kwaliteit

In onze school is kwaliteit onze topprioriteit. Daarom wordt voor onze lessen enkel een beroep gedaan op lesgevers die de dansers zowel op artistiek als op pedagogisch vlak deskundig begeleiden.

Ons lerarenteam bestaat elk jaar uit een ruime groep van enthousiaste, gedreven medewerkers. Voor elke dansvorm kunnen we rekenen op ervaren vakspecialisten, die een specifieke opleiding genoten hebben en ook door ervaring van buitenaf hun sporen verdiend hebben. Wij zijn trots u te melden dat twee van onze lesgevers hun opleiding kregen binnen onze school.

Wij kiezen zeer bewust voor verschillende lesgevers: enerzijds om ons aanbod aan stijlen zo breed mogelijk te maken en anderzijds zal een verruimd aanbod de leerlingen ook stimuleren om nieuwe aspecten van de dans te verkennen en te appreciëren. Dit alles moet op zijn beurt bijdragen tot een evenwichtige en breed uitgewerkte opleiding, die het beste probeert te halen uit elk van onze dansers en hen helpt om steeds nieuwe grenzen te verkennen.

Het sociale aspect dragen we ook hoog in het vaandel, waardoor er steeds een aangename sfeer heerst in de lessen.

In onze school beogen we dus een combinatie van technisch dansonderricht en de persoonlijke artistieke ontplooiing van elke danser.

Een belangrijk onderdeel daarin vormt ons tweejaarlijks optreden dat steeds georganiseerd wordt voor het grote publiek. Voor de dansers én hun familie is dit telkens een onvergetelijke ervaring.